Kleine camping Domaine Le Clôt

Rustige kleine camping op het Franse platteland waar je heerlijk kleinschalig kunt kamperen. Gastvrij en ontspannen op vakantie midden in de natuur.

Gelegen op de hellingen van de Pic de Montalet ligt ‘Domaine Le Clôt’. Een oude boerderij met een terrein van ongeveer 3 ha. In de steen boven de voordeur is het jaartal 1824 gebeiteld. De plek zelf moet al veel langer bewoond zijn. Vóór de oude boerderij is een ‘dolmen’, een oude Keltische begraafplaats uit ongeveer 800 v. Chr., precies onder drie honderdjarige beuken.  

Domaine Le Clôt bestaat uit een camping met 20-tal ruime plaatsen, een klein restaurantje en een gîte, een vakantiehuisje. In de oude boerderij wonen wij, Walther en Lidewijde zelf.
De grange (schuur) en oude bergerie (schapenstal) hebben we met behoud van de oude architectuur tot vakantiehuisje verbouwd.

De rest van het terrein is vooral weiland waar onze 3 ezels grazen en waar zij hun stal hebben. Rondom liggen weilanden en bossen. In de bossen kun je in de zomer aardbeien, frambozen en bosbessen vinden en in de herfst paddenstoelen.

Beekje over de camping van Domaine Le Clot, LacauneOver het terrein loopt een smal bergbeekje met sprankelend helder water. Er is onze bron, die ons van drinkwater voorziet. Het oude occitaanse woord ‘Clôt’ betekent waterrijke plaats, vol van bronnen.


Het terrein ligt op een hoogte van 999 M.GPS coördinaten
N 43° 41.587
E 002° 44.140


 

 Lac du Laouzas

Uitzicht wandelaar Montalet Tarn

Kruidentuin le clot Lacaune

Gite domaine le Clot Lacaune

Domaine Le Clôt camping Lacaune