De omgeving

Domaine ‘Le Clôt’ ligt in de Monts de Lacaune, een middelgebergte, dat de noordelijke grens vormt van het natuurpark de Haute Languedoc. Vlakbij, op 4,5 km.afstand, ligt het stadje Lacaune, voorheen een kuuroord, bekend vanwege zijn geneeskrachtige bronnen. Lacaune is een streekcentrum met alle voorzieningen, waaronder een modern goed geëquipeerd zwembad en een historisch museum over het plaatselijke verleden. ‘Le Clôt’ ligt op de hellingen van de Pic de Montalet, de hoogste top van de Monts de Lacaune (1259m), dicht bij het dorpje Les Vidals.

Pic-de-MotaletDe Monts de Lacaune zijn bekend om hun bijzondere flora en fauna. Door de ligging op de grens naar het Middellandse Zeegebied en door de verschillende klimaatsinvloeden is er een grote diversiteit aan planten, dieren en vogels. Voor liefhebbers van de natuur een waar paradijs. In de uitgestrekte bossen verblijven wilde zwijnen, herten en ander wild. In de lucht bevolken haviken, buizerds en valken de hemel, terwijl ’s nachts de uilen rondvliegen. De bomen zijn bedekt met een dikke laag korstmossen, kenmerk van de schone lucht. In de weilanden bloeien vele bloemen, waaronder verschillende soorten orchideeën.

Landschappelijk biedt de omgeving een grote afwisseling. Rondom liggen drie stuwmeren, die de gelegenheid bieden tot alle genoegens van het water. Verder in het noorden ligt het departement de Aveyron, met het natuurpark ‘Les Grandes Causses’.

Omgeving camping le clotIn het oosten en het zuiden vindt u het departement de Hérault, dat een mediterraan klimaat heeft.
Hier vormt de Caroux, een gebergte dat aansluit op de Espinouse en de Monts de Lacaune, de grens naar de vlakte van de Middellandse zee met zijn uitgestrekte wijngaarden.
Naar het westen ligt de Sidobre, een prachtig granietlandschap, dat overgaat in de vlaktes die zich uitstrekken tot voorbij Toulouse.
In het zuiden begrensd worden de Monts de Lacaune begrensd door de Montagne Noir.


Het meer van Laouzas in Nages

Castres Agout tarn

Menhir omgeving domaine le clot Lacaune

Dourgne-Montagne-Noir-la-Capelette-de-Saint-Ferreol

Caroux

Aveyron-le-Rougier-de-rode-aarde